American pancakes beslag


American pancakes zijn het perfecte ontbijt of tussendoortje voor wie houdt van een luchtige, dikke pannenkoek. Dit recept is eenvoudig te maken met basis ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De pannenkoeken zijn heerlijk warm, licht zoet en perfect om te serveren met je favoriete toppings zoals vers fruit, siroop of een beetje poedersuiker. In een paar eenvoudige stappen maak je de lekkerste fluffy pancakes die je de hele dag kunnen verwennen!


Bereidingstijd: ~25 minuten


Ingrediënten

american pancakes

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng goed door elkaar.
  2. Klop de eieren in een andere kom en voeg de melk, gesmolten boter en vanille-extract (indien gebruikt) toe. Roer goed door.
  3. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het natte mengsel erin. Roer voorzichtig met een garde of een spatel tot het net gemengd is. Het is niet erg als het beslag nog een beetje klonterig is. Meng niet te lang, anders worden de pannenkoeken taai.
  4. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een lepel wat beslag in de pan voor elke pannenkoek. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan de ene kant, totdat er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randjes iets droger worden.
  5. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant 1-2 minuten totdat deze goudbruin is.
  6. Serveer de pannenkoeken direct met je favoriete toppings, zoals ahornsiroop, vers fruit, slagroom of een beetje poedersuiker.

Voor extra luchtige pannenkoeken kun je de eieren splitsen, de eiwitten stijfkloppen en ze voorzichtig door het beslag mengen voor het bakken.


Meer recepten

pannenkoeken

Pannenkoeken beslag

Meer Informatie
crêpes

American pancakes beslag

Meer Informatie

Social Media