Pannenkoeken zijn typisch Nederlands en vooral favoriet op de koudere dagen in de herfst en in de winter. Pannenkoeken hebben iets gezelligs, zijn geschikt voor jong en oud en eigenlijk begint het plezier al wanneer pannenkoeken worden gebakken. Pannenkoeken kun je op verschillende manieren bakken en vaak proef je dit wel, maar zie je dit niet. Een pannenkoek kun je naturel houden, met iets zoets beleggen, maar ook met spek, kaas of andere hartige ingrediënten. Het bakken van een pannenkoek vereist een koekenpan met boter en een grote kom met beslag.
Via Pannenkoekenbeslag.nl kom je te weten hoe je precies tot het juiste pannenkoeken beslag komt. Bloem, ei, melk en zout zijn vaak de basis ingrediënten, maar toch kun je bloem vervangen door een mix van boekweitmeel met bloem of een andere combinatie die de pannenkoeken steviger of juist luchtiger maakt. Pannenkoeken bak je meestal voor een groep van minimaal drie personen. De verhouding 250 gram bloem, 500 ml melk, 2 eieren en een beetje zout is voor drie tot vier personen voldoende. Pas de ingrediënten naar verhouding aan, zo weet je zeker dat er genoeg pannenkoekenbeslag wordt gemaakt.
Opmerkingen:
Je kunt aan de voedingswaarde per 100 gram zien dat pannenkoeken niet super gezond zijn. Zorg voor een voedingspatroon waarin de pannenkoek past! Genoeg groente, fruit, vezels, vitamines en mineralen binnen je voedingspatroon maken het mogelijk om af en toe pannenkoeken te eten of iets anders dat niet zo gezond is. Af en toe pannenkoeken is dus helemaal niet erg!