Crêpes


Een van de bekendste beeld dat je krijgt als je aan Parijs denkt is het wel: crêpes. Op een elegante manier wordt door middel het beslag met een schraper die van hout is uitgesmeerd over een plaat. Vervolgens wordt het gebakken tot u een mooie crepe krijgt. Met onze recept die we met u delen kunt u zelfs de echte geweldige Franse crepes voorbereiden. We geven natuurlijk ook heerlijke serveersuggesties aan u mee. Zo kunt u thuis de echte Franse crêpe smaak ervaren met het hele gezin thuis gewoon aan de eettafel bijvoorbeeld. Of u kunt het natuurlijk ook voor uzelf voorbereiden om uzelf te verwennen met wat lekkers.


Crêpe

Crêpes - Ingrediënten

 • 200 gram bloem
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels suiker
 • ¼ theelepel zout
 • 500 milliliter melk
 • 60 gram gesmolten boter
 • Op eigen voorkeur kan je altijd smaakmaker er aan toevoegen als je dit zou willen. Je kan bijvoorbeeld: vanille-extract, rum, cognac of oranjebloesemwater

Crêpes - Bereidingswijze:

 1. Pak een grote kom en voeg hierbij 250 ml melk, bloem en eieren bij toe. Gebruik een mixer om het beslag glad te kunnen kloppen.
 2. Als het beslag eenmaal glad is, kan je de andere helft van de melk erbij toevoegen. Nu kun je het beslag weer opnieuw glad kloppen.
 3. Het beslag kan je ongeveer 30 minuten even laten staan. Op deze manier verdwijnen de luchtbellen uit het beslag, plus het beslag warmt zo een beetje op. De kom kun je bedekken met folie of plastic.
 4. Als dit gedaan is, kun je beginnen met bakken! Als de pan warm is kun je er een klein plakje boter in doen, en wachten tot deze smelt. Nu even wachten tot het boter volledig gesmolten is.
 5. Pak nu een grote pannenkoeken lepel en zorg voor een klein laagje beslag in de pan, dit is belangrijk bij crêpes! Het is tijd om de pan even goed rond te draaien zodat de pan helemaal bedekt is met beslag.
 6. Even wachten geblazen totdat de crêpe goed droog is aan de voorkant.
 7. Kijk even met een spatel of de onderkant al goed bruin is van de crêpe.
 8. Als de onderkant goed bruin is, is het tijd om de pannenkoek in een slag om te draaien! Het is nu belangrijk dat de andere kant van de crêpe ook bruin wordt. Als dat is gebeurd, kan je er lekker van genieten!

Andere Recepten

Pannenkoeken beslag

Hoe bak ik de beste pannenkoeken

Meer Informatie!
Pannenkoekenbeslag

De voedingswaarden van pannenkoeken beslag

Meer Informatie!
Crêpe

Hoe maak ik Crêpes beslag

Meer Informatie!
Crêpes

Hoe maak ik de beste Crêpes

Meer Informatie!