//= $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'] ?>
Pannenkoeken is een echte Hollandse hap. Maar achter een pannenkoek zit een hele geschiedenis. Pannenkoeken zie je namelijk niet alleen in Nederland maar in een heleboel andere landen zijn ze ook zeker te vinden. Ieder een ander recept. Wij leggen je uit hoe je een Nederlandse klassieke pannenkoek het beste kunt bakken. Pak ten allereerste een goede pan, welke de beste is zijn de meningen over verdeeld. Zo heb je een echte pannenkoekenpan die hier speciaal voor bedoeld zijn. De pannenkoeken moet bijvoorbeeld niet een te hoge zijkant hebben, zo kan de pannenkoek niet lekker ronddraaien. Het bakken van een klassieke Nederlandse pannenkoek heeft ook nog een gebruiksaanwijzing. En dat begint bij moet ik nu olie, boter of iets anders gebruiken? Het beste hiervoor is om gewoon boter te gebruiken, voor een optimale smaak. Maar een mengsel hiervan gebruiken kan ook zeker geen kwaad! Giet de pannenkoeken beslag in de pannenkoekenpan en draai de pan goed rond zodat het beslag zich optimaal verspreid. Wacht nu even. Kijk na een paar minuten met een spatel of de onderkant al een beetje bruin begint te worden. Als dit het geval is, draai de pannenkoek in een slag om. Wacht nu even tot de andere kant ook mooi bruin wordt, dit duurt minder lang. En als de andere kant ook mooi bruin is geworden, is het tijd om het op te eten!
Hoe bak ik de beste pannenkoeken
Meer Informatie!De voedingswaarden van pannenkoeken beslag
Meer Informatie!Hoe maak ik Crêpes beslag
Meer Informatie!Hoe maak ik de beste Crêpes
Meer Informatie!