Crêpes

Een van de bekendste beeld dat je krijgt als je aan Parijs denkt is het wel: crêpes. Op een elegante manier wordt door middel het beslag met een schraper die van hout is uitgesmeerd over een plaat. Vervolgens wordt het gebakken tot u een mooie crepe krijgt. Met onze recept die we met u delen kunt u zelfs de echte geweldige Franse crepes voorbereiden. We geven natuurlijk ook heerlijke serveersuggesties aan u mee. Zo kunt u thuis de echte Franse crêpe smaak ervaren met het hele gezin thuis gewoon aan de eettafel bijvoorbeeld. Of u kunt het natuurlijk ook voor uzelf voorbereiden om uzelf te verwennen met wat lekkers.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 500 milliliter melk
  • 60 gram gesmolten boter
  • Op eigen voorkeur kan je altijd smaakmaker er aan toevoegen als je dit zou willen. Je kan bijvoorbeeld: vanille-extract, rum, cognac of oranjebloesemwater.
Pannenkoekenbeslag.nl

Benodigdheden

  • Een crepeplaat, grote crepe- of koekenpan
  • Ook heb je boter nodig om er mee te bakken
  • Een houte schrapper
  • Een kom
  • Mixer
  • Spatel

Bereiding

Pak een kom erbij waar alle ingrediënten in passen en voeg de suiker, bloem zout, eieren,, en ¼ melk er aan toe. Mix het totdat je alles goed met elkaar is gemengt en niet veel klontjes meer hebt. Meng beetje bij beetje de overige melk eraan toe totdat je beslag klontvrij is geworden. Als laatste stap om nog in het beslag toe te voegen is het de gesmolten boter. Klop het nog goed door zodat je zeker weet dat alles goed met elkaar gemixt is. Nadat alles gemixt is leg je het beslag weg in de koelkast minimaal voor ongeveer 1 uur en laat je het rusten.

Pak de soort pan waar je de crêpe op gaat bakken erbij. Verwarm de pan op een middelhoog vuur zodat de boter sneller in de pan gesmolten kan worden. Pak de kom uit de koelkast erbij en giet er een beetje uit op de pan met de gesmolten boter. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pan heen totdat je een laagje krijgt dat goed dun is. Bak het beslag goed door totdat de crepe een droge bovenkant krijgt en keer hem dan om met een spatel. Bak hem ook nog snel door tot dat je de andere kant ook goed is gebakken. Je kan de crepe het best serveren wanneer het nog lauwwarm is.

Serveersuggesties

  • Je kan verschillende soorten suiker er overheen strooien zoals: gewone, rietsuiker, fijne, basterdsuiker, poedersuiker.
  • Boter is ook een bekende serveer optie als het gaat om pannenkoeken.
  • Vruchtencompote/jam zijn ook zeer bekend als je bijvoorbeeld met echte aardbeien of rabarber er in zitten.
  • Gesmolten Nutella er over heen is ook zeker een aanrader om uit te proberen.
  • Speculoospasta
  • alle soorten vers fruit geeft aan de crepe een heerlijke verfrissende smaak aan.
  • ijs
  • opgeklopte slagroom
  • gesmolten chocolade (melk, wit of puur)
  • stroop

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders